Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vindue for en Forening

Frivilligcenter Roskilde startede i 2011 dette samarbejde med Roskilde Handel og Stjernebutikkerne. Tidspunktet var ikke tilfældigt: Det Europæiske Frivilligår løb af stabelen i 2011 med masser af aktiviteter for og af frivillige, også i Danmark.

"Vindue for en forening" gik ud på, at de lokale virksomheder og butikker stillede et vindue til rådighed for en frivillig social forening i uge 39, som allerede dengang var national frivilliguge.

Ud over at skabe øget synlighed for de deltagende foreninger, gav projektet også Frivilligcenteret kontakt til en række virksomheder, der gerne ville styrke deres CSR-profil og dermed deres engagement i det lokale foreningsliv.

Projektet blev gentaget i 2012 og 2013.

VindueForEnForening 

Her ses Ældresagens udstilling hos Thiele i 2012
 

Det ideelle match

En af succeshistorierne handler om Holger Hansen Sko og Gigtforeningen.

Da Frivilligcenter Roskilde ringede til Vivi Hansen fra Holger Hansen Sko for at fortælle om initiativet, havde hendes tilsagn en klar betingelse:
Holger Hansen Sko skulle være vindue for Gigtforeningen. Denne forretning har nemlig specialiseret sig i ortopædisk fodtøj, som er nødvendigt for blandt andet mange gigtplagede.

Arrangementet blev en klar succes for både Holger Hansen Sko, Gigtforeningen og mange andre deltagere i projektet. Læs et udsnit af historierne i dette skrift, der også beskriver konceptet nærmere: Vindue for en forening 2011.