Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

March mod Ensomhed 2021

march mod ensomhedRoskilde Kommune og Frivilligcenter Roskilde samarbejdede med lokale kræfter, således at Patrick Cakirli på sin march mod ensomhed blev vel modtaget, og Scandic Roskilde sponserede en overnatning.

Torsdag d. 19. august 2021 kom Patrick til Roskilde, hvor Café Smil tog imod ham og de mange fremmødte til fællesspisning i Ringparkens Beboerhus. Her talte Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget. Han fremhævede, at der i Roskilde Kommune er et særligt fokus på tiltag mod ensomhed, men det er ikke godt nok endnu, og det optager Morten Gjerskov meget:

”Rigtig mange danskere føler sig ensomme – omkring 8 %. I Roskilde svarer det til 5.904 borgere. Det er mange. Det viser med al tydelighed, hvor vigtigt det er, at vi snakker åbent om emnet og ikke mindst har tilbud til borgerne, der kan skabe netværk og venskaber”.

march mod ensomhed cafe smil

På billedet ses fra venstre Martin Jul Jönsson fra Ventilen (dette års modtager af overskuddet fra marchen), Patrick Cakirli, Kassem Ibrahim (projektkoordinator fra Roskilde Kommune), Ejner Jensen (Café Smil), og Morten Gjerskov (byrådet).

Efter middagen holdt Patrick foredrag om ensomhed og svarede på de mange spørgsmål fra salen. Arrangementet havde stor lokal opbakning og var støttet af Fødevarebanken, Slagter Frimann og selvfølgelig alle de hårdtarbejdende frivillige fra Café Smil.

Fredag den 20. august sponserede Frivilligcenteret morgenmad på INSP! til Patrick og de fremmødte, mens Borgmester Tomas Breddam holdt tale, inden turen gik til Rådhuset. Borgmesteren fremhævede, at ”vi alle kender følelsen af ensomhed og særligt har følt det under corona”. Ved Rådhuset holdt Patrick tale for de mange, som var mødt op for at gå med på hele eller dele af "etapen" til Køge.

Roskilde TV var med i Ringparkens Beboerhus og interviewede både folkene fra Café Smil og Frivilligcenteret. Hvis du vil gå direkte til interviewet med Patrick, skal du starte 14 min. inde: Roskilde TV's indslag om Café Smil og March mod Ensomhed


Café Smil er startet af Ældre Sagen Roskilde i samarbejde med Boligselskabet Sjælland, Frivilligcenter Roskilde, Roskilde Ældremotion og Ældre hjælper Ældre. Her kan enlige og ensomme ældre for en billig penge nyde et lækkert og nytillavet, varmt måltid mad. Råvarerne kommer primært fra Fødevarebanken, som arbejder for at minimere madspild i Danmark, og frivillige tilbereder maden.

INSP er et moderne medborgerhus, hvor der er plads til, at idéer bliver til produkter, oplevelser og aktiviteter, som udvikler både det enkelte menneske og fællesskabet i huset. INSP huser også en socialøkonomisk café, som tirsdag-fredag serverer mad i frokosttimerne og hele ugen serverer drikkevarer, står for mødeforplejning og er platform for kulturelle arrangementer.