Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Politiker i Praktik

"Politiker i Praktik" arrangeres hvert år af Frivilligcenter Roskilde for at give lokalpolitikerne et indblik i de frivillige sociale foreningers arbejde. Politikerne kan vælge en eller flere foreninger ud fra et praktikkatalog med beskrivelse af dagens aktiviteter.

For politikerne er en dag i praktik hos en frivillig forening en oplagt mulighed for at komme i dialog med foreninger og borgere, samt opnå indsigt i det frivillige sociale arbejde i Roskilde Kommune.

For foreningerne er dagen med til at sætte ansigt på politikerne, skabe en kortere kommunikationsvej til kommunen, og fremme samarbejdet mellem kommune og foreninger.

Politiker i praktik 2017 Gitte Kronbak

Gitte Kronbak serverer under sit praktikbesøg i Café Smil i Ringparken den 1. juni 2017

Praktikbesøg i 2017

Kampen mod madspild går hånd i hånd med socialt samvær og frivilligt arbejde, når Café Smil hver torsdag slår dørene op i Ringparkens Beboerhus. Den 1. juni 2017 fik lokalpolitiker Gitte Kronbak Nielsen lov at være med som praktikant og var med hele vejen fra forberedelse af måltidet til afrydning, efter at gæsterne var gået. Læs mere om hendes praktikbesøg i Café Smil.

Læs også om Borgmester Joy Mogensens praktikbesøg hos Røde Kors’ Vågetjeneste og et udpluk af årets øvrige praktikbesøg.

Hos Frivilligcenter Roskilde glæder vi os over den store interesse for årets Politiker i Praktik-arrangement. Deltagerne har været meget aktive i deres praktikbesøg og stillet mange spørgsmål. Det lover godt for fremtiden inden for det frivillige arbejde i Roskilde og samarbejdet med kommunen, at vores lokalpolitikere er så interesserede i, hvad der foregår i de frivillige sociale foreninger. Som noget nyt i 2017 blev ikke kun byrådsmedlemmerne men også de opstillede kandidater til efterårets kommunalvalg inviteret til at deltage.